Veelgestelde vragen

Scheiding7-9 jaarDe scheiding is recent (< een jaar)Veelgestelde vragen

Is het normaal dat de dochter van mijn vriendin niet van haar zijde wijkt? Haar man is sinds vier maanden bij hen weg en haar dochter raakt helemaal in de stress als ze niet in haar buurt van haar moeder is. Ze wil ook niet naar haar vader. Alleen op school gaat het goed. Al is het afscheid daar ook elke ochtend een drama.

Veel kinderen hebben een periode last van verlatingsangst. Ze kunnen bang zijn dat de andere ouder ze ook gaat verlaten en klampen zich helemaal aan hem of haar vast. Normaal gesproken is dat van voorbijgaande aard. Als het langer duurt dan een paar maanden en niet in intensiteit afneemt, kan het zinvol zijn voor de ouders om advies te vragen. <zie hulpverlener zoeken>


Mijn nichtje van acht vraagt regelmatig aan mij waarom haar vader en moeder gaan scheiden. De reden is dat mijn zwager een relatie bleek te hebben. Moet ik haar dat vertellen?

Het is voor uw nichtje op dit moment niet zinvol om te weten dat haar vader een relatie met een andere vrouw had. Zij kan hier niets mee. Het is sowieso niet aan u om haar de reden van de scheiding te vertellen. U kunt uw zus en zwager wel laten weten dat zij met deze vraag in haar maag zit. Zij kunnen haar dan vertellen dat de scheiding komt doordat papa en mama elkaar niet meer gelukkig konden maken. Dat ze elkaar steeds boos en verdrietig maakten. Iets in die trant.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
7_9_2.jpg

Heeft u ook een vraag over een kind dat recent met de scheiding van zijn of haar ouders te maken kreeg?
Stel uw vraag dan hier.