Links

Scheiding13 -18 jaarLinks

www.in-de-wolken.nl
Webwinkel met veel boeken, troostcadeautjes en andere materialen met betrekking tot echtscheiding en kinderen en jongeren

www.kennislink.nl
Populair-wetenschappelijke website met diverse publicaties over echtscheiding. Handig voor ouders, leerkrachten en personen in de omgeving van gescheiden ouders.

www.internethulpverlening.nl
Website voor jongeren. Met artikel over de gevolgen van echtscheiding. Ook kunnen jongeren vragen stellen aan hulpverleners.

www.kinderenvangescheidenouders.nl
Opgezet door een kind van gescheiden ouders. Informatie per leeftijdsgroep over echtscheiding. En handig: kinderen en jongeren kunnen hier ook hun ervaringen uitwisselen!

http://weblogs.vpro.nl/villa-achterwerk/category/dubbelleven/
Filmpjes uit het programma Dubbelleven van Villa Achterwerk, waarin kinderen vertellen over hoe het is om in twee huizen te leven.

www.voorjongehelden.nl
Voor Jonge Helden: kinderen en jongeren die een dierbare verloren door de dood of met scheiding te maken hebben. met de mogelijkheid om online kosteloos advies te vragen.

www.villapinedo.nl
Online platform voor jongeren met gescheiden ouders. Hier vind je info over scheiden: verhalen van anderen, blogs, filmpjes, vlogs, foto’s en nog veel meer.

www.jongeheldenindeklas.nl
Voor directies, leerkrachten, docenten, mentoren en zorgmedewerkers in het primair- en voortgezet onderwijs.

www.oudersvanjongehelden.nl
Voor ouders van kinderen die te maken krijgen met de dood of scheiding.

www.jongeheldenopdebso.nl
Voor medewerkers van de kinderopvang en buitenschoolse opvang informatie en praktische tips.

www.nji.nl
Naar schatting 15 procent van de kinderen in Nederland maakt een scheiding mee. Wat voor gevolgen heeft dit voor de kinderen? En wat betekent dit voor de ouders, de opvoeding en het contact tussen ouders en kinderen?

www.pratenoververlies.nl
Op pratenoververlies.nl kun je gratis en anoniem chatten met een goed opgeleide vrijwilliger. Je kunt er je hart luchten, maar ook terecht met al je vragen en problemen rondom verlies en rouw. Een chatgesprek kan over alles gaan zolang het maar te maken heeft met verlies.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
13_18_4.jpg
Kent u nog een link die naar uw idee op deze pagina thuishoort?
Wij horen het graag via info@stichtingjongehelden.nl.