Welkom

Scheiding13 -18 jaarWelkom

De meeste jongeren gaan er vanuit dat hun ouders bij elkaar blijven. Als ouders dan gaan scheiden, is dat voor tieners meestal een groot verlies. Alles wat vertrouwd was, is plotseling anders.
Niet voor niets herinneren bijna alle kinderen en jongeren zich nog precies het moment waarop ze hoorden dat hun ouders gingen scheiden:


Het verwerken van de scheiding zou je ook een rouwproces kunnen noemen.

Ontwikkelen en verwerken: een zware opgave
Tieners moeten zich ontwikkelen en tegelijkertijd de ingrijpende gebeurtenis die een scheiding is, verwerken. Dit is een zware en verwarrende opgave, waardoor de ontwikkeling of de verwerking van de jongere in de knel kan komen.

Veel kinderen van gescheiden ouders ontwikkelen op enig moment (ernstige) problemen, zo blijkt uit onderzoek. Uit onderzoek blijkt óók dat begrip en ondersteuning van mensen uit de directe omgeving van deze kinderen en jongeren kunnen helpen om deze problemen te voorkomen of te verminderen.

U bent belangrijk voor Jonge Helden
Is er in uw nabije omgeving een tiener met scheidende of gescheiden ouders? Uw neef, nicht, buurkind of een vriend of vriendin van uw kind bijvoorbeeld of een andere jongere waarmee u een band heeft? Dan is deze site bedoeld voor u. U kunt een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van een jongere die met scheiding te maken heeft. Denk niet dat het ‘uw zaak’ niet is of dat u niets kunt doen omdat u niet betrokken wilt zijn in de scheiding of in de situatie tussen ouders. Juist omdat u niet betrokken bent, kunt u veel betekenen voor een scheidingskind!
Op deze site vindt u informatie over jongeren en scheiding, Daarnaast vindt u hier veel praktische tips en handreikingen waarmee u jongeren die met scheiding te maken hebben of krijgen, nog beter kunt ondersteunen en begeleiden.

Advies op maat
Heeft u een vraag die op deze website niet wordt beantwoord? Klik hier om online advies te vragen aan een rouw- en verliesdeskundige.

Zorgen?

Als u de indruk heeft dat het niet goed gaat met een kind en denkt dat begeleiding van een professional bij het verwerkingsproces zinvol kan zijn, aarzel dan niet om uw zorg met ouders te delen. Ouders zien vaak niet hoe hun kind zich buitenshuis gedraagt en zijn blij met uw informatie - zolang deze zonder oordeel is. Als ouders uw zorg delen en begeleiding willen zoeken, kunt u hen wijzen op deze praktijkenzoeker.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
13_18_10.jpg
Denk niet dat het ‘uw zaak’ niet is of dat u niets kunt doen omdat u niet betrokken wilt raken in de scheiding of in de situatie tussen ouders. Juist omdat u niet betrokken bent, kunt u veel betekenen voor een scheidingskind!