Belangrijk om te weten

Scheiding10-12 jaarDe scheiding is langer dan 1 jaar geledenBelangrijk om te weten

Verlate verwerking
Kinderen gaan vaak pas rouwen om de scheiding als de situatie weer veilig aanvoelt voor ze. Als het thuis weer rustig en stabiel is. Dat kan wel een jaar of (veel) langer duren! Zo kan het zijn dat een kind waarvan de ouders scheidden, de eerste twee jaar lijkt door te leven alsof er niets aan de hand is. Nadien kan hij ineens enorme slaapproblemen ontwikkelen, agressief worden naar andere kinderen of heel verdrietig worden en niet meer met andere kinderen willen spelen. Hij heeft zijn verdriet eigenlijk tijdelijk ‘opgeborgen’. De omgeving legt vaak niet de link met de scheiding, dat is immers al zo lang geleden.

Verlies groeit mee
Ook lange tijd na een scheiding blijven kinderen rouwen om de scheiding. Kinderen ontwikkelen zich en komen steeds tot nieuwe inzichten. Zij kunnen veel vragen stellen en deze vragen steeds weer opnieuw stellen, omdat zij de informatie steeds weer op een andere manier begrijpen.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
10_12_5.jpg

Bente (11) hoorde twee jaar geleden dat haar ouders gingen scheiden:
"Het is niet zo dat na de scheiding je leven niet meer leuk is. Nou ja, het blijft wel stom, maar het bederft niet je leven."