Belangrijk om te weten

Overlijden van een dierbare10-12 jaarHet overlijden van een gezinslid is langer dan 1 jaar geledenBelangrijk om te weten

Verlate rouw
Kinderen gaan vaak pas rouwen als de situatie weer veilig aanvoelt voor ze. Als het thuis weer rustig en stabiel is. Dat kan wel een jaar of (veel) langer duren! Zo kan het zijn dat een kind dat een ouder of broertje of zusje verliest, de eerste twee jaar door lijkt te leven alsof er niets aan de hand is. Nadien kan hij ineens enorme slaapproblemen ontwikkelen. Of agressief worden naar andere kinderen. Of heel verdrietig worden en niet meer met andere kinderen willen spelen.
Hij heeft zijn verdriet eigenlijk tijdelijk ‘opgeborgen’. De omgeving legt vaak niet de link met het overlijden, dat is immers al zo lang geleden…

Rouw groeit mee
Ook lange tijd na het overlijden blijven kinderen rouwen. Kinderen ontwikkelen zich en komen steeds tot nieuwe inzichten. Zij kunnen veel vragen stellen en deze vragen steeds weer opnieuw stellen omdat zij de informatie steeds weer op een andere manier begrijpen.
Praktijken voor Jonge Helden


Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vind ons leuk op Facebook!
10_12_1.jpg

Ook lange tijd na het overlijden blijven kinderen rouwen. Kinderen ontwikkelen zich en komen steeds tot nieuwe inzichten.